İletişim
Türkçe English

Yağ Tutucu Bakteri Nedir?

...
Yağ Tutucu Bakteri Nedir?
Yağ Tutucu Bakteri Nedir?

Doğaya zarar veren en önemli unsurlardan biri de atık yağlardır. Ancak günümüzde geliştirilen yeni nesil yöntemler sayesinde atık yağlarla mücadele kolaylaştı!  Bu yöntemlerden biri de yüz güldüren sonuçlar elde etmeyi sağlayan yağ tutucu bakteriler oluyor. Biyolojik bir yöntem olarak da değerlendirilebilen yağ tutucu bakteri kullanımı,  atık yağların çeşitli mekanizmalarla arındırılmasından çok daha pratik bir metot olması ile ön plana çıkıyor.

Atık yağlara bağlı olarak meydana gelen tıkanıklıkları önlemenin yanı sıra kötü koku oluşumunu da ortadan kaldırabiliyor olması, yağ tutucu bakterileri benzer yöntemlerden ayırıyor ve  çok sayıda kurum ve kuruluş için daha cazip bir seçenek haline getiriyor. Yağ tutucu bakteriler günün 24 saati boyunca aktif olarak çalışmaya devam ediyor ve atık yağlar henüz doğaya ulaşmadan yok edilmiş oluyor.

Yağ Tutucu Bakterilerin Fonksiyonu Ne?

Yağ tutucu bakterilerin fonksiyonu aslında atık yağları parçalıyor olmasından kaynaklanıyor.  Formülündeki mikroorganizmalar sayesinde organik olan atıkların tamamı karbondioksit ya da su gibi farklı yapılanmalara dönüşüyor. Ancak bakterilerin biyolojik yapısında bir değişim meydana gelmiyor dolayısıyla yağ tutucu bakteriler  bulundukları ortamda işlevlerini yerine getirmeye devam ediyor.

Bununla birlikte yağ tutucu bakterilerin, kısa ya da uzun vadede bulundukları sisteme herhangi bir zarar vermiyor olmaları da  ön plana çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Yağ toplama periyodunu çok ciddi seviyede uzatıyor olması yine bakteri kullanımının yüz güldüren sonuçları arasında yer alıyor. Yağ tutucu bakterilerin kullanılması için mutlaka  fabrika atıkları ya da rögarlar gibi alanlardan söz etmek gerekmez.  Mutfak ve banyo giderlerinde de rahatlıkla kullanılabilen yağ tutucu bakteriler özellikle kötü koku problemi ile mücadelede ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Yağ Tutucu Bakterilerin Kullanım Alanları Neler?

‘yağ yiyen bakteri’ olarak da bilinen yağ tutucu bakterilerin son derece geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu belirtelim.  Kullanıldıkları alanın genişliğine ya da atık yağ oranına bağlı olarak düzenli periyotlarla takviye yapılmasına ihtiyaç doğabilir. Günümüzün canlılara zarar vermiyor olmasıyla da en güvenli yöntemlerden biri olarak değerlendirilen yağ tutucu bakterilerin faydaları, kullanım alanlarının gün geçtikçe artmasını da beraberinde getiriyor.  Yağ tutucu bakterilerin en yaygın kullanım alanlarını şu şekilde listeleyebiliriz:

  • Fabrikalar
  • Oteller
  • Restoranlar
  • Teknelerin yağlı su tankları
  • Yemekhaneler
  • Yağ kapanı terfi istasyonları
  • Drenaj hatları
  • Belediyelerin septik tankları
  • Tüm mutfak ve banyo giderleri
İletişim Formu